Mitä energia on?

Energia on kaikkialla. Meistä jokainen koostuu energiasta. Fysiikassa sanotaan, että energiaa on aina olemassa tietty määrä ja se ei koskaan katoa. Kun vettä kuumentaa, veteen siirtynyt energia muuttaa veden kaasumuotoon vesihöyryksi. Eli tavallaan näkymättömäksi – silti se ei katoa minnekään.

Ihmisessä fyysisen puolen lisäksi energiaa ovat ajatuksemme ja tunteemme ja vastaavat ei-fyysiset ilmiöt, joita koemme sydämessämme ja mielessämme. Tämä energia voisi konkretisoitua tekoina ja sen synnyttäminä seurauksina.

Tämän lisäksi kaikki, mitä koemme, olemme kokeneet sekä tulemme kokemaan jättää energiansa. Ajatuksemme ja tunteemme ovat energiaa, joka suuntautuu meistä ulospäin aineettomalla tasolla. Se vaikuttaa meihin, elämiimme ja ympäristöömme. Tästä puhutaan heijastuksen lakina, eli toisin sanoen saamme mitä itse annamme.
Energia toimii tämän ilmiön tulkitsemisessa apuna. Sen avulla voi mm. selvittää, miksi elämässäsi on tiettyjä ihmisiä, tapahtumia ja asioita. Miksi on juuri tietynlaisia vaikeuksia, ja etenkin, miksi ne toistuvat?

Jos ihmisellä on paljon pelkoja, hän näkee paljon vaaroja ympärillään ja elämässään. Jos ihminen on kaunainen ja hänellä on paljon anteeksiantamattomia asioita, hän kohtaa paljon kaunaa ja todennäköisesti ihmissuhdevaikeuksia elämässään. Jos olemme epävarmoja itsestämme, elämä tuo meille tilanteita ja ihmisiä, jotka muistuttavat meille itsessämme vaikeasti hyväksyttävistä asioista.

Eli elämä ja universumi tuovat meille takaisin kohdattavaksi sen, mitä itsessämme on. Maailma heijastaa niin hyvässä kuin pahassa. Tämä on se syy, miksi joistakin ihmisistä voi tuntua siltä, että “sama paska” palaa aina takaisin. Aina sama asia vaivaa tai nostaa päätään. Tämä on universumin keino saada meidät kohtaamaan jokin puoli tai osa itsestämme, jossa on jotain kohdattavaa, parannettavaa ja käsiteltävää. Tämä on universumin keino auttaa meitä paranemaan, kehittymään sekä tiedostumaan omista luojan kyvyistämme – jokainen meistä omaa kyvyn luoda.

Olet varmaan kuullut tämän viisaan sanonnan: ”Emme ole ihmisiä kokemassa henkisiä asioita, vaan olemme henkisiä olentoja kokemassa ihmisyyttä.”

Mekin olemme energiaa. Meillä on sielu. Olemme eläneet useissa eri elämissä eri hahmoissa miehenä, naisena, lapsena ja vanhuksena kaikissa eri ympäristöissä. Olemme tulleet tänne maapallolle oppimaan, miten rakastaa vielä syvemmin itseämme, maailmaa ja olevaisuutta.

Joskus ihminen voi huomata, että kuin jo syntymästä asti häntä olisi vaivannut esimerkiksi heikko itsetunto tai jokin käsittämätön pelko, mikä ikinä se sitten onkaan, ilman että sille löytyy järkevää selitystä tästä elämästä. Mistä se on tullut? Miksi jollakulla on vahva itsetunto lapsesta asti? Miksi jollakulla toisella on suunnaton ahtaiden tilojen pelko, vaikkei hänen elämässään ole koskaan tapahtunut mitään siihen liittyvää? Kyseessä voi olla menneistä elämistä asti kumpuava asia, koska kannamme mukanamme energiaa myös menneistä elämistä. Ne nousevat sieltä aina juuri oikeaan aikaan, mikä tarkoittaa sitä, että olet valmis kohtaamaan ja käsittelemään tämän edellisellä kierroksella eli edellisessä elämässä kesken jääneen asian.

Monet voivatkin olla hukassa kysymysten kanssa, joihin ei löydy vastausta klassisesta psykologiasta tai oman nykyisen elämän ja lapsuuden tutkailusta. Tällöin täytyy vaihtaa näkökulmaa. Kuunnellaan kyseisen ihmisen energiaa ja aletaan avaamaan ja selkeyttämään epäselvyyksiä.

Energia on olemassa, uskoipa siihen tai ei – säteilet ja lähetät koko ajan alitajuisesti ympäristöösi, elämäsi ihmisille ja maailmaan energiaa, siitä miten tunnet, koet ja ajattelet. Se muokkaa elämääsi ja kokemusmaailmaasi.

Siksi jokaisen ihmisen olisikin hyvä tiedostua tästä voimastaan – pystyt luomaan sillä mitä ajattelet ja mitä olet. Jokaisella meillä on kyky luoda. Olemme luojia, jotka ovat unohtaneet tämän kyvyn ja todellisen muotonsa.

Mitä sinä lähetät ajatuksillasi, tunteillasi ja olemuksellasi?

Siirry sivun alkuun